Beginnersworkshop pottenbakken

Vanaf september 2019 richt ik mij volledig op MastersandCrafters.com. Ik zal daarom (tijdelijk) geen workshops geven en custom werk kunnen maken. Excuses hiervoor. Als de nieuwe site MastersandCrafters online is zul je daar veel nieuwe makers vinden voor custom bestellingen en cursussen en workshops! Hier vind je privé keramiek workshops en workshops in groepen.

Deze keramiek workshop wordt momenteel niet meer gegeven. Hier vind je keramieklessen bij jou in de brt. In deze workshop leer je in 3 privélessen hoe je een kom draait op de pottenbakkersschijf. Daarbij leer je afdraaien (afwerken) en glazuren (kleuren). De lessen worden in 3 delen gegeven. In totaal neemt de workshop ca 3,5 uur in beslag en kost 85 euro.

Deze diashow vereist JavaScript.

De prijs is gebaseerd op 1-op-1 les. Je krijgt in tegenstelling tot een groepsles de volledige aandacht en zult dan ook snel tot resultaat komen en veel informatie krijgen over het hele proces. Kom je met z’n tweeën dan kun je om en om een mok maken dmv handvormen terwijl de ander een kom draait op de pottenbakkersschijf. De kosten zijn voor twee personen samen 125 euro. (Bij privéles heb je meer kans om de draaitechniek beter onder de knie te krijgen, bij de les met 2 personen ‘proef’ je van twee verschillende technieken! In tegenstelling tot een groepsles hoef je je kostbare tijd niet te besteden aan het opruimen van je werkplaats.

Les 1 Je krijgt informatie over klei en klei-eigenschappen en draait een kom en evt meerdere werkstukken.
Les 2:Je krijgt informatie over afdraaien en je draait je werk van de vorige keer af.
Les 3 Je krijgt informatie over glazuur en glazuurt je werkstuk(en) in een door jou gekozen aanwezige kleur. Natuurlijk mag je er in overleg langer over doen als je wilt.

De workshop is ook geschikt voor de minder creatieven! Prijs is incl: koffie/thee iets lekkers, gebruik gereedschappen, klei, glazuur, 20 uur biscuitbak en 20 uur glazuur afbak in de keramiekoven. Verschillende doordeweekse dagen en avonden mogelijk! Nadat het werkstuk voor de laatste keer is gebakken mag je het ophalen in Maarn of Utrecht en kun je ’s ochtend heerlijk genieten van je ontbijt uit eigen kom!

EN VERDER…

Heb je na de workshop(s) de smaak te pakken gekregen en wil je thuis aan de slag gaan met draaien of handvormen? Ik bied de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding (meestal tussen 2 en 6 euro) je werk af te bakken in mijn keramiekoven. Ook kun je als je wilt een oak klei kopen zodat je thuis met handvormen of boetseren aan de slag kunt.

Vragen of wil je je aanmelden? Mail je vraag naar info@ateljvanderzee.nl en ik neem zsm contact met je op!

 

Een aantal cursisten over hun ervaring bij AteljvanderZee: